søndag 17. mai 2009

Skolering & 17.mai!

“Arbeiderpartiets visjon er en rettferdig verden uten fattigdom, i fred og økologisk balanse, der menneskene er frie og likestilte og har innflytelse på sine livsvilkår.“

Torsdag, 14. mai var Endre og Charlotte på skolering med Ringebu, Sør-Fron, Nord-Fron og Kvam Ap i Nord-Fron kommunehuset. Erik Lillebråten kom og hadde foredrag om kommende valgkampen og velgerbildet.
Litt av innholdet:
Målet vårt til valgkampen i Oppland er å få minst fire delegater inn på Stortinget. Vi ligger for tiden på tre, det er altså litt jobb igjen :) Ellers vil vi selvfølgelig fortsette med en rød-grønn regjering.
Så hadde vi veldig mye praktiske tipps for valgkampen, stands og husbesøk. Det viktigste er at vi oppfordrer alle til å bruke stemmeretten sin! Vi har en sjanse til å få mange nye velgere hvis vi klarer å få med de som er ubestemte og som kanskje ikke stemte i 2005. Fokusgruppene er fagorganiserte og –og det er viktig for oss i AUF- ungdom under 25 år.
De viktigste sakene våre er skole og utdanning, helse og sjukehus, eldreomsorg og sykehjem, miljø og –kanskje viktigst av alle- arbeid for alle.
Ap skal også satse på samarbeid med Senterpartiet og SV, LO og AUF (!) og synliggjøre forskjellene til Høyre og FrP.
Ap skal også bruke nye medier i valgkampen, slik som blogg og facebook, men ikke glemme klassisk valgkamp. For oss i AUF er nye medier spesielt betydelig for å nå andre på vår alder som er interesserte i politikk.

Etter foredraget hadde vi en gruppearbeid hvor vi diskuterte praktiske situasjoner vi kan møte i valgkampen. Det var en veldig hjelpfull ting og vi skal ta dette opp i Fron AUF for å øve oss på valgkamp :)

Nå er det tid for 17.mai-feiringa, bunad, flagg og is! :) Heia Norge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar