tirsdag 5. mai 2009

Høyhastighetstog

Tenk deg, komme fra Vinstra til Oslo på 1 time og 20 minutter. Tenk deg reise på shopping eller andre ting på Lillehammer og bare sitte på tog i en halvtime. Hadde ikke det vært fristende?
Mandag 4. Mai arrangerte SU, Senterungdommen og Oppland AUF sammen med NU et møte på Lillehammer om høyhastighetstog. Hit kom det ca 30 stykker. Fra Fron AUF reiste Charlotte, Endre og Ingvild sammen med Gunnhild Røssum fra Senterungdommen.
Her holdt Norsk Bane innledning og fortalte oss planer ut ifra dette.
Dette er helt klart noe vi bør gå for. Dette går raskere og er enda mere miljøvennelig også. Å få disse togene opp til å gå i 270-300 km/h er mulig i nesten alle steder i Norge. Dette er 10 ganger bedre for klimaet enn fly! Vi kan også se at i andre land funker dette utrolig bra!
Dette er helt klart noe vi bør gå for i politikken vår, og vise oss frem. Dette er fremtiden, og om noen år håper vi at vi kan si: "Stig på" og at vi kan komme oss til de stedene vi vil mye raskere enn i dag. Om dette tilbudet blir gjennomført vil vi redusere utslippene, vi vil få mange som tar fly og kjører bil til å ta dette lyntoget. Vi vet også at vi mister mange mennesker i bilulykker, og dette kan føre til redusering av disse ulykkene.
Dette er rett og slett praktisk og bra!
Derfor sier Fron AUF JA til lyntog!

3 kommentarer:

  1. Takk for i går, virkerlig bra! Blei skikkelig inspirert jeg:)

    SvarSlett
  2. Takk for i går ja!
    Ja, det ble jeg og! Nå begynte jeg og brenne enda mere for dette! :D

    SvarSlett
  3. Go lyntog!! Det er jo virkelig bare positivt i det lange løp!

    SvarSlett